Share
Geen uitsluiting maar insluiting
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

In notabene Amsterdam ging het mis


Enorm mis. Na het ophitsen op sociale media en het geweld op straat: de woede, de angst, het verdriet. Nu overheersen verbijstering en verwarring. Is dit onze stad? Hoe mede-Amsterdammers naar elkaar kijken?


Ons vak is het organiseren van ontmoeting en dialoog. En we hebben geleerd: verbinding ontstaat als je elkaars overtuigingen en gevoelens respecteert, elkaars verschillen erkent en inziet dat je gedeelde belangen hebt.

Geen uitsluiting maar insluiting. Da’s niet soft, da’s hard werken: het kost moeite, en soms pijn, om samen tot dat inzicht te komen. Je in de ander te verdiepen - dat vraagt geduld, zelfbeheersing en volharding. In politiek Den Haag gooien ze olie op het vuur; we kunnen nu wel even zonder. Wij zijn twee Amsterdammers. Hart op de tong, en ook: leven en laten leven.


Malaz Shahhoud en Wim Klei-Overklift Vaupel Kleyn

Aanpak polarisatie voor gemeenten

Het wij-zij-denken neemt toe. De oorlog tussen Israël en de Palestijnse gebieden, de bouw van opvangplekken voor asielzoekers en de gebeurtenissen in Amsterdam na de voetbalwedstrijd van Ajax tegen Maccabi zorgen voor ogenschijnlijk onoverbrugbare tegenstellingen. Alsof je voor de ene of andere groep moet zijn. Dit is niet wat we als samenleving willen.

Bekijk onze aanpak

Verbinding zonder doel is een nutteloos streven 

Maatschappelijke spanningen zijn elke dag onderwerp van gesprek in het publieke debat. Er klinken mooie woorden over saamhorigheid en samenwerking, maar deze woorden remmen geen spanningen. Laten we ons focussen op hóe we verbinding moeten organiseren: met een scherp oog voor diepgang, doelgerichtheid en praktische haalbaarheid. 

Lees Shermins perspectief

De democratische rechtsorde beschermen

Een inherente kwetsbaarheid van de Nederlandse open samenleving is dat er risico’s zijn met betrekking tot veiligheid waar we mee hebben om te gaan. Hoe ga je als bestuurder om met risico’s als polarisatie, radicalisering en extremisme? Weet in ieder geval op tijd hoe je in woord en daad lokaal het goede voorbeeld kan geven. 

Bekijk onze aanpak

En dan nog dit:

Positieve verandering voor Rekenkamerwereld  


Hoe draag je met rekenkamerrapporten effectiever bij aan beleidsverbetering? Wij doken in de rekenkamerwereld en hebben samen met 4 rekenkamers de doorwerking ontleed en ontdekt hoe de impact van rapporten kan worden vergroot. Het onderzoek vertaalt theoretische inzichten naar concrete handvatten.

Bekijk het rapport

Ontmoet Uzoma Onwudiegwu 


Uzoma is een nieuwe Radariaan! Hij vervult opdrachten op het gebied van diversiteit en inclusie, inburgering en migratie. Hoe doet hij wat hij doet? 


Uzoma: “Ik zoek naar kalmte om te accepteren wat ik niet kan veranderen, moed om te veranderen wat ik wel kan beïnvloeden, en wijsheid om het verschil tussen de twee te zien.” 


Ontmoet Uzoma

Ontmoet Joris 


Als ex-arts kan Joris de Graaf bij ons als geen ander bruggen gaan bouwen tussen de praktijk en het beleid rondom zorg. Waarom koos hij voor RadarAdvies? 


Joris: “In mijn werk als arts kwam ik vaak in contact met mensen die vastliepen in de complexiteit van het zorgsysteem. Ik wil mij nu inzetten om de sociale hulpverlening voor iedereen toegankelijk en effectief te maken.” 

Ontmoet Joris
webversie

Email Marketing door ActiveCampaign