Share
Je gunt ieder kind een goede ouder
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Je gunt ieder kind een goede ouder

We weten het allemaal. Chronische stress is geen goede hulp bij opvoeding. Je hoofd zit gewoonweg te vol als je zoveel problemen hebt. Ik zag het in de vrouwenopvang, waar ik lang heb gewerkt. 


Maar ik zag ook: met gerichte traumabegeleiding en eenvoudige ondersteuning kwam er meer ruimte voor moeder en kind. Zo kan iedere ouder beter het goede doen.

Veilige hechting is essentieel voor het doorbreken van intergenerationele overdracht. Aantoonbaar effectief en goedkoper dan later ingrijpen door jeugdzorg. Daarom mijn oproep aan gemeenten: ga ervoor!


Marieke Ruinaard

Focus op veilige hechting: de essentie van preventie jeugdzorg

We weten dat we snel beter ons best moeten doen om de jeugdzorg effectiever te regelen. Eén van de belangrijkste kansen: sterker inzetten op de ouder-kindrelatie en veilige hechting in de eerste levensdagen van een kind. Maar hoe doe je dat als er ondertussen van alles aan de hand is?

Lees het opiniestuk

In 4 stappen een quickscan Hervormingsagenda 

Alle gemeenten en aanbieders in jeugdhulpregio’s moeten aan de slag met de Hervormingsagenda Jeugd. Met welke onderwerpen is jouw organisatie al goed op weg en welke verdienen extra aandacht? 

Wij kunnen helpen met een quickscan Hervormingsagenda Jeugd. Hiermee krijg je: snel overzicht, advies van experts en een geprioriteerde agenda.

“De Hervormingsagenda Jeugd vind ik nogal groots en meeslepend. Bovendien gaat het veelal om het herijken van acties die al zijn ingezet. Onze quickscan biedt focus. Het maakt een lokale aanpak praktisch en handzaam.”

- Ferdinand Oort, adviseur RadarAdvies

Bekijk onze aanpak

Netwerkbijeenkomst Kansrijke Oplossing 

Maandag 25 maart gaan beleidsmakers en uitvoerders met elkaar in gesprek over een effectieve inrichting van de geboortezorg, ter preventie van (dure) jeugdzorg. Onze jeugdzorgexperts delen concrete voorbeelden uit wetenschap en praktijk. Kom ook en krijg scherp hoe een preventieve aanpak passend kan worden gemaakt in de eigen context!  


Tijd: 15.00 - 17.00 uur

Locatie: restaurant Se7en, zaal 2. Adres: Mariaplaats 7, Utrecht

Meer info en aanmelden

Ontmoet Suzan van Otterdijk

Suzan is bij ons komen werken om bruggen te slaan tussen strategisch, tactisch en uitvoerend niveau. Suzan: “Ik word enthousiast van opdrachten waarin ruimte is voor de visie en behoeften van inwoners, maatschappelijke organisaties, zorgprofessionals en de informele zorg.” 


Ontmoet Suzan

Ontmoet Leontine Vreeke

Leontine is een kwartiermaker, ambassadeur, verbinder en programmadirecteur op verschillende onderwerpen in het sociaal domein. Leontine: “Mijn prioriteit is om verschillende perspectieven en belangen samen te brengen.”

Ontmoet Leontine


Hoe wij doen wat we doen?

We zijn vooral procesbegeleiders die democratische principes nastreven. Verbinders die altijd schakelen tussen de perspectieven van inwoners, professionals en organisaties. We slaan bruggen als beleidsadviseur, projectleider, change manager, onderzoeker of we bouwen nieuwe netwerken.

Hoe we doen wat we doen

En dan nog even dit ...

Een nieuwe website! Tijdens het doorklikken uit deze nieuwsbrief is het je waarschijnlijk al opgevallen: we hebben een nieuwe website die past bij wie we zijn en die aansluit bij onze kernwaarden: verbindend, pragmatisch, betrokken en moedig.

We zijn benieuwd wat je ervan vindt, reacties zijn altijd welkom! 


Feedback website
Webversie

Email Marketing door ActiveCampaign