Share
Video: we blijven doen waar we goed in zijn
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

De beste preventie is echte aandacht voor de inwoner

Op mijn eerste dag als teammanager preventie bij de werkorganisatie BUCH stelde één teamlid zich voor als vredesduif. Bij problemen tussen inwoners ging hij eropaf om te praten en tot een maatwerkoplossing te komen. Hij boekte goede resultaten, de organisatieprocessen volgde hij wat minder. Dat laatste kreeg ik vaak te horen. Toch gaf ik hem ruimte om te doen wat hij goed deed. 

Professionals krijgen dagelijks te maken met beperkende werkprocessen, op controle gerichte organisatiestructuren en risico-averse organisatieculturen. Terwijl juist de vrijheid om vanuit je professionele intuïtie inwoners te ondersteunen doorslaggevend is voor succes. Dus: sta als gemeente vooral naast je lokale vredesduiven!

David Sondorp, adviseur RadarAdvies

Sociaal team BUCH-gemeenten werkt preventief

Het sociaal team van de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo wilde inwoners éérder helpen: op het moment dat problemen nog klein zijn. Om de preventie-aanpak naar een hoger plan te tillen, huurde de werkorganisatie BUCH RadarAdvies in. Nu staat er een toegankelijk sociaal team dat bestaat uit maatschappelijk partners, consulenten die focussen op maatwerkvoorzieningen én consulenten die zich volledig richten op preventie. 

Lees het klantverhaal

Wát een verkiezingsuitslag ook is: wij gaan gewoon op positieve voet verder door te doen waar we goed in zijn. Zoals collega Shermin Amiri dat doet.

Meer over ons

Zo maak je het bezuinigingsdoel van de Hervormingsagenda haalbaar

Door beschikbare data te gebruiken en je te richten op de meest kwetsbare gezinnen kan hulpverlening eerder starten. Zeker als je al voor de geboorte van het kind waardevolle informatie verzamelt. Zo krijgen ouders op tijd de ruimte om zaken beter te regelen. Wij werken samen met Connect2Grow (verbonden aan het Erasmus MC) die wetenschappelijke vragenlijsten voor ouders heeft ontwikkeld. Hiermee kun jij samen met de ouders beter beoordelen of, wanneer en welke preventieve hulp nodig is.

Nieuwsgierig naar deze aanpak? 

Meld je aan voor de expertbijeenkomst Kansrijke Oplossing op maandagmiddag 12 februari. We duiken die dag in de vragenlijsten van Connect2Grow en hoe deze jou kunnen helpen bij het behalen van het bezuinigingsdoel van de Hervormingsagenda.


Meld je hier aan

Meer over kansrijke oplossing

Innoveren in het sociaal domein

De dialoog gebruiken als instrument bij taakgerichte aanbestedingen. Gemeente Haarlem en Regio Hart van Brabant realiseren dit. Tijdens de netwerkbijeenkomst van 9 november namen onze dagvoorzitter Peter de Visser en gastsprekers Stef van de Weerd, Jan Willem Duker, Judith den Hartogh, Rahima Mejres en Jeroen Veenendaal ons mee hóe ze dit doen. Soms door juist – op een constructieve wijze – met elkaar het conflict aan te gaan. Wil je meer weten over de netwerkbijeenkomsten? Neem contact op met Klaske Gonlag.

Meer over het netwerk

We zoeken nieuwe Radarianen!

https://radaradvies2.acemlna.com/p_v.php?l=1&c=33&m=21&s=5a0b94903df7b4cf73dd58253fba58ef


Email Marketing door ActiveCampaign