Share
Jeugdhulp van gesloten naar open, net als thuis
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Stel het was mijn kind

Ik heb 2 geweldige jongens, van 20 en 23 jaar. Ze zijn uit huis en min of meer zelfstandig. Min of meer, want het is niet zo dat dat ineens gebeurt op de dag dat je 18 wordt. 


Daar moest ik aan denken toen ik als verandermanager meewerkte aan de afbouw van geslotenheid bij PinQ; een kleinschalige voorziening waar meiden niet meer achter gesloten deuren zitten. 

Zij hebben, nog meer dan bij mij thuis, warme aandacht, behandeling en een goede daginvulling nodig om zich voor te bereiden op zelfstandigheid. 

De overgang van gesloten naar open is niet makkelijk. Het vergt moed en doorzettingsvermogen om het samen voor elkaar te krijgen. Ik heb veel bewondering voor de teams die dit durven te doen en er dag en nacht voor de kinderen zijn. 


Wat doet jouw organisatie om gesloten jeugdhulp open te maken? 


Marjon Breed, senior adviseur

Jeugdhulp van gesloten naar open, net als thuis

Jeugdhulpaanbieder Levvel in Amsterdam is als één van de voorlopers bezig met een transformatie van de gesloten jeugdhulp: van gesloten naar open, van grootschalig naar kleinschalig. RadarAdvies gaf vorm aan het verander- en werkproces op een nieuwe kleinschalige voorziening. Samen met het team van medewerkers is ervoor gezorgd dat er in Amsterdam structureel minder meiden achter gesloten deuren zitten.

Lees het klantverhaal

Netwerkbijeenkomst Kansrijke Oplossing

Is het bezuinigingsdoel van de Hervormingsagenda voor jou haalbaar? Hoe pakt jouw gemeente het aan? Kom naar de netwerkbijeenkomst Kansrijke Oplossing: praat mee, wordt wijzer!


•    Datum: maandag 18 maart  
•    Tijd: 15.00 - 17.00 uur
•    Locatie: volgt
•    Kosten: geen

Wie kom ik tegen op de bijeenkomst?
Sprekers: bijvoorbeeld beleidsmakers en professionals in de uitvoering.
Deelnemers: bijvoorbeeld directeuren en strategisch beleidsmedewerkers van de GGD, beleidsmedewerkers van gemeenten die bezig zijn met jeugd en toekomstscenario’s, ambassadeurs van Kansrijke Start.

Meld je aan!

Het herstellen van breuklijnen en de kunst van Kintsugi

De samenleving kent breuklijnen tussen overheden en groepen burgers. En er zijn breuklijnen tussen groepen burgers onderling. In dit artikel doet Steven Lenos een eerste verkenning van wat we bij het herstellen van breuklijnen kunnen leren van een eeuwenoude Japanse filosofie en kunstvorm.

Lees Stevens perspectief

Bestuurlijke driehoek rondmaken op regionale arbeidsmarkt

De eenzijdige benadering van de uitvoering van het arbeidsmarktbeleid heeft geleid tot veel loketten en onduidelijkheid. Om te voorkomen dat we verder verdwalen, is naast een eenduidige inrichting ook een heldere koers en aansturing nodig. Hoe maken we deze bestuurlijke driehoek samen rond?

Lees Auke's perspectief

Ontmoet Ted Fenton

Ted Fenton is een nieuwe Radariaan! Ted is bij ons komen werken om zich vooral te richten op onderwijsvraagstukken, mentaal welzijn en eenzaamheid onder jongeren, GGZ en jeugdhulp. 


Ted: “RadarAdvies lijkt me een mooi bureau om bij te werken, omdat het een plek is waar mensen maatschappelijke veranderingen willen brengen op inhoudelijk én organisatorisch niveau. Met zowel oog voor organisaties als de mens in de samenleving."

Vacature: Projectmedewerker Radicalisation Awareness Network 

Ken jij of ben jij een (financieel) administratief projectmedewerker die wil werken in een internationaal team? Voor het ondersteuningsteam van het Radicalisation Awareness Network zoeken we een derde projectmedewerker. Je hebt je eigen taken, maar werkt ook veel samen met onze adviseurs en andere projectmedewerkers.

Bekijk de vacature
Webversie

Email Marketing door ActiveCampaign