Share
Projectleiding OTB, leer innoveren in het sociaal domein en nieuwe traineepool gestart.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Beter een buurvrouw dan een consultant

Dit weekend hield Milio van de Kamp, (onderwijs)socioloog kansenongelijkheid, een even verfrissend als terecht pleidooi in het NRC: “Nodig mijn buurvrouw uit om bij te dragen aan oplossingen voor de wooncrisis en armoede in plaats van een academisch geschoolde consultant die dit nog nooit van dichtbij heeft gezien.” 

Theoretisch geschoolden maken de dienst uit in de Tweede Kamer en niet alleen daar. Hoe zit dat bij jou? Hecht jij bij de aanname van nieuwe medewerkers net zoveel waarde aan geleefde ervaring als aan een universitair diploma? Ook wij hebben hier nog een weg te gaan. Maar we doen ons best. Niet alleen bij het vinden van nieuw jong talent, maar ook door bijvoorbeeld ervaringsdeskundigen een centrale rol te geven in onze aanpak zoals bij Ondersteuningsteam voor ouders in het Buitenland (OTB). Niet altijd makkelijk, maar wel noodzakelijk om echt het verschil te maken!


Peter de Visser, directeur Radar

Projectleiding gedupeerden toeslagenaffaire buitenland (OTB)

Zo’n 900 gedupeerden van de toeslagenaffaire zijn naar het buitenland gevlucht door de problemen die zijn ontstaan door hoge schulden, het verlies van een woning en angst voor uithuisplaatsing van kinderen. Radar helpt hen om hun leven weer op de rit te krijgen. Dit doen we met 4 uitvoeringsteams waarin cultuur- en stress-sensitieve casemanagers en ervaringsdeskundigen samenwerken. RadarVertige, Steiger B en RadarAdvies sloegen de handen ineen om deze opdracht uit te voeren voor het ministerie van Financiën.

Lees het klantverhaal

Nieuw uitvoeringsteam formeren?
Focus eerst op randvoorwaarden

In veel regio's zien we dat in alle haast nieuwe teams geformeerd worden , vanuit bestaande organisties, met een ingehuurde projectmanager die de boel in goede banen moet leiden? Zorg dan eerst voor de juiste randvoorwaarden, zoals duidelijke doelen, ondersteunende ICT en bestuurlijk commitment over de veranderstrategie en het mandaat. Want als je dat niet doet, blijf je dweilen met de kraan open. En dan lukt het ook niet om te zorgen voor de gedragsverandering die nodig is. Bijvoorbeeld in de jeugdzorg.  

Blog: oplossing kernprobleem jeugdzorg

Leer het sociaal domein innoveren

Wil jij weten hoe andere gemeenten het sociaal domein een positieve draai geven? Kom naar de bijeenkomst Sociaal domein lokaal innoveren. Het draait deze dag om vernieuwende inrichtingsconcepten voor het sociaal domein. We gaan aan de slag met taakgericht aanbesteden en duurzaam partnerschap.  Peter de Visser, pionier op dit onderwerp, deelt als kritische dagvoorzitter zijn ervaringen. Ontmoet ook de sprekers uit de innovatieve gemeenten Tilburg en Haarlem. Meld je aan!


Datum: 9 november, 10.00 -17.00 uur, LocHal Tilburg

Kosten: gratis voor leden transformatienetwerk, € 50,- voor niet leden

Informatie en aanmelden

"Het helpt enorm om bij domeinoverstijgende wicked problems een neutrale programmaleider in te zetten. Iemand die zonder belang zorgt voor onderling vertrouwen."

Directeur Zorg HVO-Querido

Klantverhaal programmaleiding Brug 18-/18+

We waren altijd al scherp en fris.
Nu maken we dat nog helderder!

Heb je het gezien? Ons nieuwe logo en de nieuwe look & feel van deze nieuwsbrief? Het is de eerste uiting in onze nieuwe huisstijl! Met deze nieuwe stijl bekennen we meer kleur. Nu in deze nieuwsbrief, straks ook op een nieuwe website. De nieuwe vormgeving past beter bij ons bureau van nu. Nog steeds betrokken en betrouwbaar, maar ook passend bij het maken van verbinding,verschillende perspectieven, werkbare oplossingen en ons verlangen naar een betere wereld met een ruimdenkende geest.
Mis niets over wat we hoe doen: volg ons ook op LinkedIn! 

Nieuw perspectief met net gestarte traineepool

Je blijft bij de tijd door jong te denken en doen. Bij de tijd blijven is cruciaal als je werkt aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken die van lange duur zijn. Je moet vanuit verschillende brillen blijven kijken. Daarom betrekken we jonge mensen bij opdrachten: er zijn nieuwe trainees bij ons begonnen. 


Email Marketing door ActiveCampaign