Share
Jongerenorganisaties Haarlem, Vertrekplichtige vreemdelingen, Transformatienetwerk
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Ik leer nog iedere dag

Nu weer van Bob. Bob is onderzoeksstagiair bij ons. Mensen in de schulden ervaren voortdurend stress. Dat staat helder denken over de juiste oplossingen voor hen in de weg. Bob wil weten of het gemeenten lukt die stress weg te nemen. Wat dat vaak lastig maakt, zo leer ik van Bob, wordt dociliteit genoemd: dat mensen uit lagere klassen voelen dat hogeropgeleiden op hen neerkijken. Dat ze niet meetellen.

Zo ontstaat argwaan over de bedoelingen van de overheid waar veel van die hogeropgeleiden werken. En tonen mensen die het hardst hulp nodig hebben zich daar afkerig van. Klassenverschillen vormen nog steeds pijnlijke scheidslijnen in onze maatschappij. Je zou er stress van krijgen.


Wim Klei, directeur RadarAdvies

Jongerenorganisaties Haarlem werken nu samen aan 1 visie

Nieuw aanbestedingsbeleid zorgt ervoor dat jongerenorganisaties beter moeten samenwerken. Maar hoe doe je dat? Welzijnsorganisatie Buurts huurde ons in met de opdracht: laat verschillende jongerenorganisaties in Haarlem vanuit één gezamenlijke visie samenwerken. En dat is gelukt.

Lees het klantverhaal

Zó organiseren we het voor vertrekplichtige vreemdelingen een stuk menswaardiger

De Nederlandse aanpak van vertrekplichtige vreemdelingen is ontworpen om zelfstandige terugkeer te bevorderen, maar de realiteit is complex. Chafik Chennouf roept op: sla met beter beleid een brug tussen maatschappelijke belangen en menselijke waardigheid!

Blog: aanpak vertrekplichtige vreemdelingen

“Radar begrijpt de grotere context van de hersteloperatie, de maatschappelijke en politieke aandacht en de grenzen die er zijn,

bijvoorbeeld in de wet.”

Projectleider ministerie van Financiën

Klantverhaal projectleiding toeslagenaffaire buitenland

Praat samen met de doelgroep over wat zij écht nodig heeft

Hoe word je de meest toegankelijke stad van Nederland? Om te beginnen moet je samen met de doelgroep praten over wat zij nou echt nodig heeft. Daarom organiseerden we namens gemeente Den Haag een participatiesessie.
Onderwerpen van gesprek: wonen, vrije tijd, werk, onderwijs en de inrichting van de stad. Er werden gezamenlijk prio’s vastgesteld en hiermee wordt komende tijd hard gewerkt aan een actieagenda.
Hulp, kennis en ervaring nodig bij dit onderwerp en het organiseren van een sessie? Neem dan contact op met Milanne Mulder.

Meer over de participatiesessie

Heb je het al voorbij zien komen? Beleidsmedewerkers uit Nederland ontmoeten elkaar op 9 november in Tilburg

Een paar punten uit het programma van het Transformatienetwerk voor gemeenten:

  • Haarlem en Tilburg laten zien hoe ze met taakgerichte aanbesteding werken

  • de theorie en praktische toepassing van de methode ‘het constructief conflict’

  • hoe dialooggerichte inkoop helpt om partnerschap duurzaam vorm te geven

Informatie en aanmelden

Mooie samenwerking brievenproject

Radar werkt samen met hét brievenproject van Nederland: Schrijven naar de Toekomst. Mensen die elkaar in het gewone leven niet zouden tegenkomen worden gekoppeld en ontmoeten elkaar via brieven. Onze collega Marilien heeft dit project in coronatijd opgezet met als doel mensen te koppelen en verbinding te creëren. Verhalen te verzamelen en bij te dragen aan een diverse, inclusieve wereld. En het zijn juist die persoonlijke verhalen uit de stad die vaak gaan over sociale kwesties die nauw raken aan ons werkterrein.

Meer weten?

#trots!

Wees welkom in ons karakteristieke pand aan de Veemarkt. En ontdek al wat highlights van onze nieuwe huisstijl. Blijf via onze LinkedIn-pagina op de hoogte van meer ontwikkelingen. 

webversie

Email Marketing door ActiveCampaign