Share
Problemen herkennen, positief veranderen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Moedig – meer nodig dan ooit

We beginnen dit jaar met een land in vertwijfeling en een veelheid aan complexe en onderling verbonden crises. In Nederland arriveren mensen van over de hele wereld die vluchten voor oorlog en geweld. De oorlog in Oekraïne bedreigt ook de veiligheid van Europa. Het conflict in Gaza scherpt ook in ons land de tegenstellingen aan. En we zoeken met moeite een weg uit de klimaatcrisis, die erom vraagt de manier waarop we leven écht te veranderen. 

Deze ‘polycrisis’ verlangt van ons niet alleen empathie, maar ook strategische scherpzinnigheid. De ontreddering die we soms voelen, benadrukt de noodzaak van effectief bestuur en een betrouwbare overheid die de complexiteit van deze problemen erkent. Een overheid die wegblijft van simplistische populistische quick fixes en kiest voor weloverwogen en duurzame oplossingen. Daarbij van betekenis zijn – dat is de rol die wij willen spelen.

 
Dat vraagt om betrokkenheid, het vermogen te verbinden, pragmatisch te handelen, en voor alles vraagt het om moed. Wij blijven met hoop en energie vooruitkijken. We hebben, ondanks alle uitdagingen, samen de mogelijkheid om positieve veranderingen te bewerkstelligen.

 
We danken al onze opdrachtgevers en partners voor de samenwerking in 2023. Laten we 2024 samen tot een goed jaar maken!


Namens alle mensen van RadarAdvies,


Wim Klei
directeur 

Onze verhalen


Wat maakt een aanpak succesvol? En wat is onze toegevoegde waarde? Lees het in de verhalen in deze nieuwsbrief.


Benieuwd wat we op het gebied van jouw vraagstuk kunnen doen?

Laat het ons weten!

Jongerenorganisaties Haarlem werken nu samen aan één visie

Nieuw aanbestedingsbeleid zorgt ervoor dat jongerenorganisaties beter moeten samenwerken. Maar hoe doe je dat? Voor welzijnsorganisatie Buurts lieten we verschillende jongerenorganisaties in Haarlem vanuit één gezamenlijke visie samenwerken.

Lees het klantverhaal

Amsterdamse aanbieders werken nu samen bij overgang jongeren 18-/18+

Dankzij het programma Brug 18-/18+ werken aanbieders van jeugdhulp en Begeleid Thuis en Beschermd Verblijf in Amsterdam nu intensief samen om de overgang naar zelfstandigheid soepel te organiseren. Wij begeleidden het samenwerkingsproces.

Lees het klantverhaal

Leefbare opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen in Utrecht

Hoe kunnen gemeenten komende jaren goed doen wat lokaal haalbaar is voor leefbare en veilige opvanglocaties? Het lukte gemeente Utrecht om Oekraïners de juiste ondersteuning te bieden rond en op de opvanglocaties. Wij kregen de opdracht om het sociaal beheer in Utrecht met mededogen én efficiëntie neer te zetten. 

Lees het klantverhaal

Inwoners laten meedoen bij democratische opgaven in Amsterdam-Noord

Hoe zou een externe projectleider het doen? Iemand ‘van buiten’ met de juiste kennis en ervaring, biedt vaak net die inzichten en praktische tips die je nodig hebt. Voor het stadsdeel Amsterdam-Noord verdeelden we het buurtbudget van 839.300 euro democratisch mét 100.000 inwoners in 1 jaar tijd.

Lees het klantverhaal

Projectleiding toeslagenaffaire gedupeerden buitenland

Zo’n 900 gedupeerden van de toeslagenaffaire zijn naar het buitenland gevlucht door de problemen die zijn ontstaan door hoge schulden, het verlies van een woning en angst voor uithuisplaatsing van kinderen. Wij helpen hen om hun leven weer op de rit te krijgen.

Lees het klantverhaal

https://radaradvies2.activehosted.com/p_v.php?l=1&c=38&m=27&s=5a0b94903df7b4cf73dd58253fba58ef


Email Marketing door ActiveCampaign