Share
Scholingsaanbod relaties en seksualiteit | Blijf praten | Wat doet jouw gemeente met versterkingsgelden?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Blijf praten met de generatie die zoveel zag

Ik zat vorige week met een Duitse vriendin in een tram in Berlijn. Buiten trok een grimmig gordijn van polarisatie aan ons voorbij. We zagen pro-Palestina demonstranten en zwaar bewaakte Joodse gebouwen. We voelden het dilemma van Duitsland: de Tweede Wereldoorlog die als een sluier over de nieuwe oorlog in Israël en Palestina ligt. 

Dit nooit meer, was er bedacht, maar wat betekent dit voor de stellingname ten aanzien van deze oorlog? Wie het weet mag het zeggen. Ik heb de verlossende insteek nog niet gehoord. Het minste dat we kunnen doen: praten met de vorige generatie die zoveel zag en uitreiken naar de ander. 


Mirte Loeffen, senior adviseur RadarAdvies

Evenwichtig reageren = polarisatie voorkomen

Overheden hebben inwoners hard nodig om polarisatie te voorkomen. Juist nu. De oorlog tussen Israël en de Palestijnse gebieden zorgt voor breuklijnen die onherstelbaar lijken. Sommige partijen verwijten de overheid  te eenzijdig partij te kiezen. Er zijn verschillende reacties van overheden op de stevige signalen vanuit gemeenschappen mogelijk. Ga er maar aan staan. Toch is het mogelijk om evenwichtig te reageren. Van ons enkele suggesties.

Lees meer

Wat doet jouw gemeente met de jaarlijkse versterkingsgelden? 

Met geld dat is bedoeld voor het bestrijden en verzwakken van extremistische bewegingen in Nederland en het voorkomen van aanwas en tegengaan van radicalisering. Wordt het geld goed besteed? Of heb je daar je twijfels over? Wij kunnen meedenken en twijfels wegnemen.   

Even sparren of meer info? Neem dan contact op met Mirte Loeffen

Lees meer op LinkedIn

Scholingsaanbod relaties en seksualiteit

Voor GGD Amsterdam voerden we een onderzoek uit in hoeverre het huidige scholingsaanbod op het gebied van relationele en seksuele voorlichting voldoet aan de behoefte van scholen, docenten en leerlingen. 

Uit het onderzoek blijkt dat: 

  • scholen het lastig vinden om relatie en seksualiteit gerelateerde thema’s op een passende manier onder de aandacht te brengen bij de doelgroep; 

  • in de huidige lesprogramma's te weinig aandacht is voor de verschillen in voorkennis van de leerlingen. In welke mate praten zij thuis over relaties en seksualiteit? Welke boodschap krijgen zij vanuit huis mee? 

  • de kennis en kunde van docenten om relaties en seksualiteit te bespreken in de klas vaak niet voldoende is. Deskundigheidsbevordering vindt doorgaans niet structureel plaats. 

Al onze conclusies kun je lezen in het rapport. 

Lees het rapport

Onderzoek 1e fase nieuwe Wet inburgering

Radar voert voor het ministerie van SZW een kwalitatief onderzoek uit naar de eerste fase van de nieuwe wet inburgering. Het doel van het onderzoek is om potentiële verbeteringen in wet- en regelgeving en de uitvoering daarvan snel in beeld te brengen en lessen voor gemeenten op te doen waar zij mee te maken hebben. Het leren en ontwikkelaspect is belangrijk, zodat het ministerie zicht en informatie krijgt over de dagelijkse praktijk en uitdagingen. Wij zijn heel blij met de deelname van de volgende gemeenten: Tholen, Utrecht, Roermond, Deventer, BUCH, Hengelo, Aalten en Tilburg.

Meer weten over onderzoek?

Elkaar inspireren bij Parc Spelderholt

Elk jaar komen we bij elkaar tijdens de Radar Inspiratiedagen. Dan zijn we twee dagen in een kasteeltje in een bos om elkaar te inspireren en te motiveren. Dit keer vertelden we elkaar veel: we schreven brieven en stonden op het podium om verhalen te vertellen. We bekeken elkaar eens van een heel andere kant en al die verschillende perspectieven hebben ons weer veel goed gedaan! 

RadarAdvies werkt samen met Schrijven naar de Toekomst. Deze stichting zorgt voor verbinding, begrip, reflectie en een inclusieve stem die we juist nú zo hard nodig hebben.

Ons nieuwe logo: op steeds meer plekken te zien!

Heb je al een collega gezien met onze nieuwe laptopstickers? We zijn onze nieuwe huisstijl aan het uitrollen. Op de hoogte blijven en niets missen? Volg ons ook op LinkedIn! 

https://radaradvies2.activehosted.com/p_v.php?l=1&c=31&m=19&s=5a0b94903df7b4cf73dd58253fba58ef


Email Marketing door ActiveCampaign