Share
Whitepaper arbeidsmarkt
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Hoe werkt dat eigenlijk samen?


Na de centralisatie in 2000 heeft het Rijk in 2014 opnieuw gekozen voor regionalisering. De infrastructuur moest vanaf 2015 weer opnieuw worden opgebouwd op basis van een publiek- private samenwerking. Deze samenwerking biedt veel nieuwe uitdagingen die vragen om concrete oplossingen. Een voorbeeld: regionale werkcentra. Hier kun je nieuwe en slimme inrichtingsplannen voor ontwikkelen, zoals het werkcentrum in de arbeidsmarktregio Achterhoek deed.

Afb. Marije Meines

Een andere oplossing: een sociaal ontwikkelbedrijf. Voor sociaal ontwikkelbedrijf Tiem van gemeente Zwolle mocht ik een nieuw aansturingsmodel vormgeven. Wat bleek: als je eerst de contextuele omgeving in kaart brengt en laat zien hoe de organisatie hierin opereert, ontstaan er vaak meer mogelijkheden die oplossingen bieden voor een probleem dan men van tevoren dacht! 


Auke Blaauwbroek

Aansturingsmodel sociaal ontwikkelbedrijf Tiem 

Hoe ga je als sociaal ontwikkelbedrijf om met de financiële druk die is ontstaan door de Participatiewet? En hoe vind je de goede weg bij de uitvoering van diezelfde wet? Voor sociaal ontwikkelbedrijf Tiem werd het tijd voor een nieuw aansturingsmodel. 

Lees het praktijkverhaal

Whitepaper Arbeidsmarkt in transitie

Hoe investeer je in preventie en dus in de sociale basis, terwijl je uitgaven voor specialistische hulp blijven groeien en je budget vanaf het ravijnjaar krimpt? Het gaat om het op gang brengen van een beweging met kansen voor de langere termijn. En stevige lokale teams zijn daarbij een deel van het antwoord.

Download de whitepaper

Arbeidsmarktregio Achterhoek start werkcentrum

Er moeten regionale werkcentra komen die private en publieke partijen nog beter met elkaar verbinden. Dat betekent ook: meerdere belangen door één deur. Hoe organiseer je de beste dienstverlening voor werkgevers, werkenden en werkzoekenden?

Lees het praktijkverhaal

Kennissessie Grip op radicalisering 8 mei

In deze kennissessie van Binnenlands Bestuur en RadarAdvies ga je hands-on aan de slag met de elementen die in de lokale aanpak radicalisering aanwezig moeten zijn. Je krijgt praktische tools aangereikt, duikt in concrete casussen en leert van inspirerende praktijkvoorbeelden. Samen ontdekken we hoe je jouw gemeentelijke aanpak kunt aanscherpen en nóg effectiever kunt maken!

Meer info en aanmelden

4 teams, 4 kansen op een baan!

Ben jij iemand die de wereld ook tijdens werktijd mooier wil maken? En heb je affiniteit met thema's als sociale veiligheid, migratie en opvang, radicalisering en democratie, armoede en jeugd? Ervaring als strategisch adviseur, projectleider, onderzoeker-interim manager of verandermanager is mooi meegenomen, maar geen noodzaak.


We zoeken nieuwe collega adviseurs en onderzoekers!


Bekijk onze vacatures

Kennissessie Jeugd en Veiligheid: blijf met elke jongere in contact

Kernvraag van de Kennissessie op 20 maart in Utrecht: hoe werken we beter samen met en voor jongeren die op het verkeerde pad (dreigen te) raken? Jeugdwerkers, agenten, veiligheidsregisseurs, gebiedscoördinatoren, beleidsadviseurs én jongeren die vanuit eigen ervaring spraken, wisselden ervaringen uit over meidenwerk, online criminaliteit en integraal samenwerken.

Lees het verslag

Wil je onze whitepaperupdates ontvangen? Meld je dan aan! 


Whitepaperupdates
webversie

Email Marketing door ActiveCampaign